Ons Beleid

Alleen samen krijgen we corona onder controle

Aanpassingen om veilig te sporten
Je bent het misschien al een beetje gewend maar veel dingen zijn net even anders als voor de crisis. Ook wij hebben een aantal aanpassingen gemaakt om vooral te zorgen dat je met veel plezier en ook volledig veilig kunt sporten.
Je hoeft niet te reserveren voor binnen training. Om het zo comfortabel mogelijk te maken, kan je gewoon komen trainen wanneer je wilt binnen de openingstijden.

Maandagavond en Dinsdagavond verplicht inschrijven via de app
Wegens de grote drukte op maandagavond en dinsdagavond, hebben we voor die avonden 3 tijdsblokken ingericht om te trainen. Trainen kan op deze avonden alleen op reservering via de app (Download hier voor Apple of Android)

De tijdsblokken lopen van:

  • 17.30 tot 19.00
  • 19.00 tot 20.30
  • 20.30 tot 22.00

Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen vragen we je om 5 minuten voor de wisseltijd het pand te verlaten. En vragen de nieuwe groep tijdens de wisseltijd buiten op het parkeerterrein te wachten totdat ze naar binnen kunnen.
Voor de trainingen op de overige dagen hoef je niet te reserveren.

60 + trainings uurtje
Omdat het coronavirus meer vat heeft op de mensen in de leeftijdsgroep boven de 60 jaar, gaan we op dinsdagochtend en donderdagochtend van 08.00 uur tot 09.00 uur, een speciaal uur inrichten voor deze leeftijdsgroep. Op deze tijdstippen mogen alleen mensen trainen die 60 jaar of ouder zijn. Na dit uur kunt u gewoon blijven om te trainen, vanaf 09.00 uur zijn andere leden ook welkom.
Wil de groep 60 + ook trainen buiten de hierboven aangegeven tijden, kan dat natuurlijk ook.

Groepslessen
De groepslessen blijven na groot succes voorlopig buiten. Reserveren via de app is hiervoor wel noodzakelijk i.v.m. het aantal materialen.

Wat te doen bij binnenkomst
Graag geven we kort uitleg hoe we jou zo goed mogelijk weer welkom heten bij binnenkomst:

  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
  • Gebruik bij de training een handdoek
  • Volg aanwijzingen van jouw coach op.

Registreren
Eenmaal binnen was het al gebruikelijk om je te registreren. Tik de lezer aan met jouw ledentag, is alles wat we vragen, maar nu ook echt verplicht. Zo staat het in protocol en het is volgens het RIVM verplicht. Laten we dit allen echt goed doen. Er kunnen bij Progym maximaal 65 mensen tegelijk binnen trainen. Bij grote drukte kan het dus gebeuren dat u even moet wachten totdat iemand de club verlaat. Blijft u dan buiten staan wachten.

Gebruik kleedkamers,- toiletten en lockers
De kleedkamers blijven vooralsnog gesloten. Wij vragen je om al omgekleed bij ons binnen te stappen. De lockers en de toiletten in de hal zijn wel toegankelijk.

Gebruik koffie en sportdranken
Er mag weer gezellig een kopje koffie en/of sportdrank of water gedronken worden bij ProGym. Wel vragen we u de 1,5 meter daarbij in acht te nemen.

Anderhalve meter
Conform protocol zullen we werken volgens de 1,5 meter regels. Om dat zo eenvoudig mogelijk te maken zijn er duidelijke markeringen en looproutes aangebracht en jouw coach legt waar nodig verder uit. Zoals jullie echter al weten stonden de apparaten bij ProGym bijna allemaal al op 1,5 meter afstand van elkaar. We hebben nog een beetje extra verschoven waardoor de juiste afstand nu overal van toepassing is.

Schoner dan schoon
Ook is al lang bekend dat wij onze club zo goed mogelijk schoon houden. In verband met Corona en het protocol gaan we daar nu nog intensiever aandacht aan geven. Wij maken zeer regelmatig alles extra schoon, denk aan toiletten, zittingen, handvatten, schermen etc.

Ook jouw hulp is nodig.
Het Corona-virus bestrijden doe je samen en dat geldt ook voor het schoonmaken van de apparaten waarmee je traint. Wij zorgen dat er in de club voldoende desinfectiemiddel staat en op centrale plaatsen schoonmaakmiddel en doekjes liggen. Het is verplicht dat je nadat je een apparaat gebruikt hebt, de handgrepen en contactpunten extra schoon maakt. Zo hou je zelf alles ook altijd goed onder controle.

Ventilatie
Het klimaatsysteem bij ProGym is ook behoorlijk veel beter dan wat strikt noodzakelijk is. Dit systeem staat op maximale verversing wat betekent dat alle lucht van buiten naar binnen wordt gehaald en er geen “hergebruik” van binnenlucht is.

NL Actief
ProGym volgt het zorgvuldig opgestelde protocol van NL Actief.

Dagpas aanvragen

Benieuwd naar onze sportschool?
Kom ProGym eens proberen!