HIIT Boksen

HIIT staat voor High Intensity Interval Training wat gecombineerd wordt met boksoefeningen. HIIT Boksen is de ultieme workout om de techniek van het boksen onder de knie te krijgen én te werken aan je conditie. De afwisselende oefeningen met bodyweight geven jou de garantie op zweet en spierpijn. Technieken uit verschillende vechtsporten, zoals karate, kickboksen, kungfu en capoeira nemen je mee in een ultieme fight experience. Tijdens HIIT Boksen werk je niet op de zak maar worden de vechtoefeningen uitgevoerd in de lucht, ook wel luchtboksen genoemd.

Is HIIT Boksen iets voor mij?

HIIT boksen is voor iedereen geschikt, voor elke doelgroep en voor elk trainingsniveau. Door middel van de vechtsporttechnieken werk je aan je fysieke en mentale fitheid. Tijdens de interval les wordt het maximale uit jezelf gehaald maar jij bepaalt daarbinnen je eigen grenzen. Iedereen werkt aan zijn eigen doelstelling.

Hoe ziet de HIIT Boksen les eruit?

Je leert alle trappen en armtechnieken, voordat je het eindgevecht aangaat. De muziek wijst je de weg: een stevig ritme wordt afgewisseld met rustige klanken. Onze trainers dagen jou uit om hardop te ademen bij elke volgende trap of stoot. Krijg de technieken onder controle en werk aan jou conditie en uithoudingsvermogen.

Resultaten

Verbeteren van de conditie, kracht door het hele lichaam, alertheid en fitheid

Duur
30 minuten
Soort training

High intensity intervaltraining; conditie

Intensiteit

Gemiddeld tot hoog

materiaal

Verschillend

muziek

Motiverende, contrastrijke workout muziek

Voordelen

Simpel, effectief en vooral fun. Eenvoudig qua opbouw en door het aanbieden van opties geschikt voor iedereen. Afwisselend en uitdagend door verschillende thema’s en bewegingsvormen.